Sara Omar (f. 1986) er dansk-kurdisk. Hun har boet i Danmark siden 2001. Hun er født og opvokset i Kurdistan, men måtte flygte derfra i slutningen af 1990’erne på grund af krig.

Sara Omar er kandidatstuderende i statskundskab, sidder i Expert Advisory-panel for Arts & Globalization og er bestyrelsesmedlem ved nogle af Danmarks kvindeorganisationer og -foreninger. Hun har tidligere bidraget med digte til henholdsvis Ord på flugt udgivet af Dansk PEN i 2016 og det svenske KRITIKER i 2014. Dødevaskeren er hendes romandebut.

Sara Omar har vundet Læsernes bogpris 2018 for Dødevaskeren og er blevet tildelt Ekstra Bladets hæderpris ’Årets Victor’, der siden 1980 er blevet givet til en journalist, forfatter, fotograf eller tegner, hvis virke i særlig grad lever op til den kritiske journalistik avisen står for. Prisen er opkaldt efter bladets legendariske chefredaktør Victor Andreasen. Ligeledes var hun shortlistet til BogForums Debutantpris 2018, og i 2019 modtog hun Martin Andersen Nexø Fondens litterære pris.

 

 
Dødevaskeren
Dødevaskeren er en voldsom roman om et ekstremt udsat pigeliv.
 
TOP  ▲
Bøger af Sara Omar
Dødevaskeren
Sara Omar, Sara Omar , m.fl.
Dødevaskeren er en voldsom roman om et ekstremt udsat pigeliv. Læs mere