Romaner

Nyheder
   
En rigtig kærlighed

To mænd forelsker sig hudløst og voldsomt en sommer, hvor solen skinner hele tiden. De etablerer sig som par i en flot lejlighed, de anskaffer sig en kat, for det har alle de andre par ...


Læs mere
Guds bedste børn

Morten Pape har selv indtalt Guds bedste børn i lydstudiet.


Læs mere

Forfatter Leonora Christina Skov er aktuel med Den, der lever stille.

En roman om en opvækst med en (nok) psykisk syg mor. Her svarer hun på, hvorfor den SKULLE skrives, og hvordan det er at skrive så nært på sig selv.

 

Hvorfor har du skrevet Den, der lever stille?

Fordi det var den absolut eneste historie, jeg havde lyst til at fortælle, efter min mor døde i 2015. De sidste femten år har jeg skrevet fem romaner om mit eget stof i forklædt form: mødre, der ikke formår at elske deres døtre, og unge, familieløse kvinder, der ankommer tomhændet til nye steder og må skabe sig selv fra grunden. Jeg drømte om at smide forklædningen, men jeg turde ikke. Da jeg sprang ud som homo som 21-årig, truede min mor med at dø, jeg så ikke mine forældre i årevis, og da min mor fik brystkræft, mente hun, at det var min skyld. Jeg frygtede, at hun ville dø af sorg, hvis jeg skrev historien, som den virkelig var, og det vidste jeg ikke, om jeg kunne overleve, så jeg ventede. Gennem årene har jeg løbende nævnt mit svære udspring i medierne, og hver gang har jeg modtaget mails fra folk, der har mistet kontakten med deres familier, ikke har følt sig elsket af deres forældre eller har været udsat for alskens fordømmelser, fordi de er homo-, bi- eller transseksuelle. Min historie fik dem til at føle sig mindre alene, skrev de. Det mindede jeg mig selv om alle de gange, jeg tvivlede på, om jeg kunne skrive bogen færdig.

>> Læs det hele