Politikens bog om kryddersnaps
Hør uddrag

Politikens bog om kryddersnaps

Anne Hjernøe

Politikens Forlag
Politikens bog om kryddersnaps fortæller om alt det, man har brug for at vide, når man vil lave sin egen kryddersnaps. Nu er denne klassiker blevet opdateret med et væld af nye opskriffter, bl.a. på hjemmelavet gin.

Anne Hjernøe har de sidste 25 år eksperimenteret med at lave kryddersnaps til alle anledninger. Fra de søde likører, over de klassiske bjedsk og til de mere kreative typer med spændende krydderier fra køkkenskuffen.

Stadig flere får øjnene op for, hvor nemt og sjovt det er at lave sin egen snaps, og der kommer hele tiden nye typer snaps til på Annes hylder, som skal deles,  både på skrift og flaske. Derfor er tiden kommet til at give kryddersnapsebogen, der i årenes løb er kommet i et væld af oplag, en ordentlig overhaling.

Denne nye udgave rummer stadig opskrifter på en lang række af de klassiske kryddersnapse baseret på planter, man kan finde i naturen, ligesom der er ideer til kryddersnapse med krydderurter, bær og frugter.

Blandt de nye opskrifter er rabarbersnaps, gransnaps, kvansnaps, krydret æblesnaps, ingefærsnaps med citrus, klitrosehybensnaps, kantarelsnaps, limoncello og orangelikør. Der er også blevet plads til forskellige typer hjemmelavet gin, ligesom der har sneget sig et par sirupper ind, så man kan lave tonic og bitterorangesodavand til drinks med gin.

Kryddersnaps kan anvendes til meget mere, end de fleste aner. Anne bruger de sødlige typer kryddersnaps som bund i cocktails, hælder champagne på dem, så de bliver til Kir Royal, eller nipper af dem til desserter, hælder dem over eller i is og over frugtsalat, flamberer pandekager i dem og kommer dem i varm saft på en kold dag. De mere klassiske bruges til gode frokoster eller på en vinterdag, når man skal have varmen i en fart. De krydrede typer passer fx godt til det store ostebord eller i en spændende gløgg eller vin chaud, men smager jo også fantastisk som de er.
Læs mere
Vælg udgave:
 e-bog (epub)
 p-bog (indbundet)
Belastning...
DKK 250.00
Sprog: Dansk
Sideantal: 192
ISBN: 9788740051285
Format: 170x245
Udk. 09. november 2018
5. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Fotograf: Lykke Rump Fotografi, Methmann Photography, Scanpix - Nordfoto, Sunwrap.Dk
Forlag: Politikens Forlag
Omslagsgrafiker: Sisterbrandt Designstue
Downloads
TOP  ▲
Andre bøger af Anne Hjernøe
Nyhed
Krydret
Med en fælles passion for sund mad med varme krydderier og vægt på det Læs mere
Sunde salater
Mangler du ny inspiration til dine salater? Og vil du gerne holde igen Læs mere
Hverdag
Den populære kogebogsforfatter og tv-vært giver sit bud på en sund og Læs mere
Grill & grønt
Grillmad hører så meget sommeren til. Denne bog indeholder alle Anne Læs mere
24 opskrifter til jul
Små, hyggelige hjemmelavede ting at spise er med til at sætte prikken over Læs mere
Sunde grønne retter
Spis masser af grønt og sundt uden at være fanatisk. Det er Læs mere