Krimi og spænding

Nyheder
   
Julie Hastrup
Julie Hastrup

Julie Hastrup er kendt for at være kvinden bag nogle af danmarks mest uhyggelige og barske krimier, der ikke giver læseren et øjebliks ro. Men hvor kommer det fra, og hvordan har hun det selv med uhygge? Det ser vi nærmere på her i artiklen.

Læs mere
Jens Henrik Jensen
Jens Henrik Jensen

Kvinderne i Jens Henrik Jensens krimier er hårdkogte typer med kant, styrke og en udpræget grad af selvstændighed. Hvor stammer inspirationen til disse stærke kvinder fra, og hvordan har krimiforfatteren det egentlig med kvinder?

Læs mere
Emelie Schepp
Emelie Schepp

På få år er Emelie Schepp gået fra at udgive sin første krimi på eget forlag til at have kontrakt med forlag i hele verden på sin successerie om anklageren Jana Berzelius. Læs hele interviewet her.

Læs mere
Anna Grue
Anna Grue

Forfatter Anna Grue har siden 2007 skrevet syv bind i serien om privatdetektiven Dan Sommerdahl og novellesamlingen De andre. Nyligt har hun også kastet sig over kærlighedsromaner med bestselleren Italiensvej og til efteråret opfølgeren: De voksnes rækker.

Læs mere
Jesper Stein
Jesper Stein

Vicekriminalkommissær Axel Steen er den hårdtprøvede hovedperson i Jesper Steins populære krimiserie. Et nyt bind i serien er lige på trapperne, og den bliver modbydeligt ond, lover forfatteren. Læs hele interviewet her.

Læs mere
Thomas Rydahl
Thomas Rydahl

Den spanske ø Fuerteventura spiller en stor rolle i Thomas Rydahls spændingsromaner om eremitten Erhard. Læs her forfatterens tips til de smukke, sælsomme og sjælfulde oplevelser på ferieøen.

Læs mere
Oxen Lupus

Krigsveteranen Niels Oxen lever et stille liv i sin lejlighed i Vangede. Han ser frem til hver 14. dag at have besøg af sin søn – men deres forhold er problemfyldt.


Læs mere
Mester Jakob

Mester Jakob er en åndløst spændende krimi om identitet, relationer og forholdet mellem søskende. Men det er også en hjerteskærende historie om at finde modet til at gøre op med sin fortid.


Læs mere
Q&A
Q&A

"De savnede handler om Erhard, hvis liv ikke er blevet lettere efter Eremitten - og om hvordan han kravler ind i en ny sag, en ny gåde, for at redde en illegal indvandrer, men i virkeligheden for at redde sig selv. Samtidig ankommer hans fortid til øen og opsøger ham - helt bogstaveligt." 

Læs mere
Q&A
Q&A

"Carl Mørck indeholder elementer af mig selv, CARL Valdemar Jussi Henry Adler-Olsen.  For eksempel er vi begge i bund og grund ret dovne. Jeg er bare ikke så meget for at acceptere det, hvorimod Carl hellere end gerne smækker fødderne op på bordet og tager en lur."

Læs mere