6. november 2019

Bogforums Debutantpris

Bogforums Debutantpris

Krimien Vinterland er blevet hædret med en plads på short listen til Bogforums Debutantpris 2019.
Kim Faber og Janni Pedersens roste debutroman er udvalgt blandt 46 indstillede debutanter og short listet sammen med fire andre bøger.
Motivationen for Vinterlands hædersplacering er denne:
 
”Det er en krimi af den bedste slags. Her er en klar fornemmelse for at dosere spænding og styre handlingen i en bestemt retning. Tonen er tør, direkte og underspillet humoristisk. Ikke mange går ram forbi. Til gengæld har forfatterne til "Vinterland" ramt plet.” – skriver juryen.
Vinterland udkom i marts 2019 og er skrevet af journalistparret Janni Pedersen fra TV 2 og Kim Faber fra Politiken.

Om bogen:
Alle i dansk politi ved, hvem Martin Juncker er. En af landets bedste drabsefterforskere, godt gift, far til to. Men Juncker har trådt ved siden af, er blevet forflyttet og befinder sig nu i en lille sløv provinsby på Sydøstsjælland. Han skal lede en ny lokalstation og kan samtidig tage sig af sin gamle demente far. Det burde være udramatisk, men så lander en spektakulær drabssag på hans bord. En mand bliver fundet myrdet, og konen er forsvundet. Ingen har set noget, der er ingen spor at gå efter, intet åbenlyst motiv. 

Junckers tidligere makker Signe Kristiansen er stadig i sit vante job i København. Hun ser frem til en rolig jul sammen med sin familie, da en kraftig bombe springer på et julemarked i Indre By. Signe står i spidsen for jagten på gerningsmændene, men sporene ender hurtigt blindt – indtil hun får et tip, der trækker sagen et sted hen, hun ikke i sin vildeste fantasi havde forestillet sig. 
 

Gå til News